fbpx

Φωτόπουλος Θεόδωρος
Επιχειρηματίας – Μηχανικός & Μηχ. Η/Υ

Φωτόπουλος Θεόδωρος
Επιχειρηματίας – Μηχανικός & Μηχ. Η/Υ
500 500 Πρωτεύουσα Δύναμη

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ. Η/Υ

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 1972. Το 2005 βρέθηκα στην Καλαμάτα, για  την εκτέλεση ενός Δημόσιου Έργου, όπου εντυπωσιασμένος από την ομορφιά της, τον ανθρώπινο τρόπο ζωής  που παρείχε, αποφάσισα η Καλαμάτα  να γίνει μόνιμη κατοικία μου.

Σπουδές

Σπούδασα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο  Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ. Η/Υ .

Οικογενειακή Κατάσταση

Στην Καλαμάτα δημιούργησα οικογένεια. Παντρεύτηκα την Ξανθή Αλατσάκη Οικονομολόγο, εργαζόμενη στο Αλεξανδράκεια Κληροδοτήματα και κάναμε με την βοήθεια του Θεού τρία παιδιά.

Εμπειρία σε μεγάλα project

 

Στα Ολυμπιακά Έργα, πήρα την πρώτη μου εμπειρία σε εκτέλεση Μεγάλων Έργων. Στο Κοπηλατοδρόμιο  εκτελέσαμε ένα μεγάλο τμήμα που περιελάμβανε, κτιριακά & Η/Μ έργα.

Σημαντική ήταν και εμπειρία μου από την ολική ανακαίνιση δύο μεγάλων Ξενοδοχείων. Στην Ραφήνα το Ξενοδοχείο Αύρα και στο κέντρο της Αθήνας το διατηρητέο Ξενοδοχείο Delphi Art Hotel

Έχω εργοληπτικό πτυχίο, με το οποίο εχω  εκτελέσει πλήθος Δημόσιων Έργων.

Τα οικονομικά, το marketing και οι πωλήσεις είναι ένας τομέας που με εξιτάρει,  έχω εμπειρία από χρηματιστηριακές εταιρείες, έχω συμβάλει στην ανάπτυξη και την πώληση καινοτόμων προϊόντων,
Κατάκτηση Βραβείου Καινοτομίας
Το 2016, με την εταιρεία Biostalis,  κέρδισα στον 3o διαγωνισμό  «Η Ελλάδα Καινοτομεί» που διοργανώνει ο Σ.Ε.Β. και η Eurobank με την καινοτομία μας στο Αγροκτηνοτροφικό Τομέα με Τίτλο:  «Υδροπονικός Θάλαμος Παραγωγής  Φρέσκιας Ζωοτροφής Φύτρου Biostalis»  . Με τον εξοπλισμό αυτό μπορεί ο κτηνοτρόφος να έχει καθημερινά φρέσκο χορτάρι κριθαριού, με πολύ χαμηλό κόστος , χωρίς να εξαρτάτε από χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Παράλληλα δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το www.biostalis-shop.gr όπου δώσαμε στους Αγρότες και τους Κτηνοτρόφους την ευκαιρία, να κάνουν αγορές μέσα από internet, κερδίζοντας χρόνο και χρήματα.

Πολιτική Δράση

Από μαθητής ακόμα, ένιωθα την ανάγκη να εκφραστώ πολιτικά συμμετέχοντας στην ΟΝΝΕΔ και στην συνέχεια στα φοιτητικά χρόνια την ΔΑΠ .  Σήμερα είμαι μέλλος στο Μητρώο στελεχών της Ν.Δ. & υπεύθυνος Υποδομών Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας ΝΔ.

Τάσσομαι υπέρ της ανοικτής οικονομίας, όπου η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, οι ίσες ευκαιρίες σε όλους, η εξέλιξη, κυριαρχούν. Μόνο με αυτήν την προϋπόθεση μπορούμε να παράγουμε πραγματικό πλούτο και πρόοδο. Από την άλλη πλευρά, η κοινωνία οφείλει να ενισχύει τους αδυνάτους, δίνοντας τους παράλληλα με τα επιδόματα, μια δεύτερη ευκαιρία σε τομείς που μπορούν πραγματικά να είναι χρήσιμοι, για την κοινωνία και τον εαυτό τους.

Αρχές & Αξίες

Είμαι  πιστός στις αρχές & τις αξίες του Έθνους μας. Είμαι ενάντιος στην Παγκοσμιοποίηση, διότι δημιουργεί κοινωνίες, καινών και μοναχικών ανθρώπων. Κοινωνίες όπου διαλύεται ο θεσμός της  οικογένειες , η υπογεννητικότητα απειλή την συνοχή  της κοινωνίας  και οι άνθρωποι  ζουν, μόνο για να δουλεύουν και να καταναλώνουν.

Γιατί στις Δημοτικές Εκλογές με την «Πρωτεύουσα Δύναμη»

Ζούμε σε μια εποχή όπου ο ελεύθερος χρόνος όλων μας, είναι πολύτιμος  και δυσεύρετος. Ειδικά για αυτούς που έχουν μικρά παιδιά και ελεύθερη επαγγελματική δραστηριότητα.  Παρόλα αυτά θεωρώ ότι η κοινωνία μας  βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο. Δεδομένα πολλών ετών ανατρέπονται και η κοινωνία μας παίρνει μια επικίνδυνη στροφή.  Ζούμε σε ένα σημείο όπου πρέπει να αντιδράσουμε τώρα.

Στην τοπική κοινωνία θεωρώ ότι υπάρχει  χώρος για δράση, καινοτομία, συμμετοχή. Οφείλουμε από τώρα να δράσουμε για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας. Η δράση μας πρέπει να είναι σε δύο άξονες. Να δράσουμε τώρα συμπληρωματικά, με την παιδία που τους παρέχεται από το κρατικό φορέα.   Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε τα παιδιά μας να ξαναγυρίσουν στην Καλαμάτα μετά τις σπουδές τους, κάνοντας καριέρα και προσφέροντας πρόοδο στην πόλη που τους γαλούχησε.

Όσο περνούν τα χρόνια, τα παιδιά μας, όλο και λιγότερο θα διδάσκονται την αγάπη για την Πατρίδα, την Θρησκεία την Οικογένεια. Ένα ταξίδι σε ευρωπαϊκές πόλεις θα μας πείσει. Μας ωθούν να ζούμε ως καταναλωτικά όντα, μέσα από εικονικές σχέσεις & φιλίες που προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

Από την άλλη πλευρά το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι μονόπλευρο. Οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων, είναι προσανατολισμένοι στο να αποκτήσουν προσόντα & μεταπτυχιακά, για την είσοδο τους στο Δημόσιο. Γνώσεις για την επιχειρηματικότητα, το marketing, τις πωλήσεις, δεν αποκτούν ποτέ. Ο Δήμος μπορεί να καλύψει αυτό το κενό. Μπορεί να οργανώνει διαγωνισμούς & σεμινάρια καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που να αφορούν μαθητές, φοιτητές, αποφοίτους, ανθρώπους που ζητούν μια 2η ευκαιρία. Η Καλαμάτα διαθέτοντας αεροδρόμιο, λιμάνι, γρήγορη πρόσβαση προς την Αθήνα, μπορεί να αποτελέσει ένα επιχειρηματικό κέντρο, προσελκύοντας επιχειρήσεις από Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι εκατοντάδες άνεργοι που έχουμε, στην Καλαμάτα, από βαρίδι μπορούν να γίνουν, το σημαντικότερο όπλο προσέγγισης Επενδυτών. Η δημιουργία ενός Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού της Καλαμάτας,  που θα παρουσιάζεται το επιστημονικό, το τεχνικό, το εργατικό προσωπικό της πόλης, ανά κατηγορία, μπορεί αναμφισβήτητα να αποτελέσει το καλύτερο εργαλείο μας, για την προσέγγιση Νέων Επενδυτών.

Η Αντιπεριφεριάρχης Πελοποννήσου & υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Ελένη Αλειφέρη στην μακρόχρονη πολιτική της πορεία έχει αποδείξει την δυναμική της και είναι γνωστές οι αρχές και οι αξίες της. Με τον νέο εκλογικό νόμο απαιτούνται συνέργιες και πνεύμα συνεργασίας για να μην οπισθοχωρήσει η Καλαμάτα από την ανοδική της πορεία.  Όλα αυτά όμως κάτω από ένα δήμαρχο με αποδειγμένη εμπειρία και γνώση. Οι πειραματισμοί σε αυτό το επίπεδο, μας απέδειξε η σύγχρονη πολιτική ιστορία στοιχίζουν ακριβά.

Ζητώ την ψήφο σας, για να αγωνιστώ για αυτά που μας ενώνουν, το μέλλον μας